विवरण
ଟମାଟୋ: ରସ ଚୋବାଇଥିବା ପୋକ |
लेखक : Surendra Kumar Chaudhari
ଏହା ହାଲୁକା ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର, କୋମଳ ଶରୀର, ଅତି ଛୋଟ କୀଟ | ଏହାର ପଛ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ଦୁଇଟି ଛୋଟ ଷ୍ଟିଙ୍ଗ୍ ପରି ପ୍ରୋଟ୍ରସନ୍ ଅଛି | ଏହି କୀଟପତଙ୍ଗ ପତ୍ରର ଚୋପାକୁ ଚୋବାଇଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ପତ୍ର ହଳଦିଆ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ସଂକୁଚିତ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ତା’ପରେ ଶୁଖିଯାଏ | ଆପିଡସ୍ ସେମାନଙ୍କ ଗ୍ରନ୍ଥିରୁ ଚିନି-ମିଠା ରସ ନିର୍ଗତ କରେ, ଯାହା ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ |
ଏହାର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ କିଲମାଇଟ୍, 1 ଆମ୍ପୁଲ୍ ଏବଂ ପଞ୍ଚ, 15 ଲିଟର ପାଣିରେ 10 ଗ୍ରାମ | ମିଶ୍ରଣ କରି ସିଞ୍ଚନ କରନ୍ତୁ | 6-7 ଦିନ ପରେ, 15 ଲିଟର ପାଣିରେ 1 ଟାବଲେଟ୍ ବୁଷ୍ଟର୍ ଏବଂ ସଫା, 30 ଗ୍ରାମ | ମିଶ୍ରଣ ଏବଂ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
विशेषज्ञों से पूछें
घर बैठे मिट्टी के स्वास्थ्य की जानकारी प्राप्त करें
इस सेवा का प्रयोग करने हेतु कृपया देहात ऐप डाउनलोड करें
देहात ऐप डाउनलोड करें