विवरण

ଟମାଟୋ: ରସ ଚୋବାଇଥିବା ପୋକ |

लेखक : Surendra Kumar Chaudhari

ଏହା ହାଲୁକା ହଳଦିଆ ରଙ୍ଗର, କୋମଳ ଶରୀର, ଅତି ଛୋଟ କୀଟ | ଏହାର ପଛ ପାର୍ଶ୍ୱରେ ଦୁଇଟି ଛୋଟ ଷ୍ଟିଙ୍ଗ୍ ପରି ପ୍ରୋଟ୍ରସନ୍ ଅଛି | ଏହି କୀଟପତଙ୍ଗ ପତ୍ରର ଚୋପାକୁ ଚୋବାଇଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ପତ୍ର ହଳଦିଆ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ସଂକୁଚିତ ହୋଇଯାଏ ଏବଂ ତା’ପରେ ଶୁଖିଯାଏ | ଆପିଡସ୍ ସେମାନଙ୍କ ଗ୍ରନ୍ଥିରୁ ଚିନି-ମିଠା ରସ ନିର୍ଗତ କରେ, ଯାହା ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ |

ଏହାର ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ କିଲମାଇଟ୍, 1 ଆମ୍ପୁଲ୍ ଏବଂ ପଞ୍ଚ, 15 ଲିଟର ପାଣିରେ 10 ଗ୍ରାମ | ମିଶ୍ରଣ କରି ସିଞ୍ଚନ କରନ୍ତୁ | 6-7 ଦିନ ପରେ, 15 ଲିଟର ପାଣିରେ 1 ଟାବଲେଟ୍ ବୁଷ୍ଟର୍ ଏବଂ ସଫା, 30 ଗ୍ରାମ | ମିଶ୍ରଣ ଏବଂ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |

21 September 2021

शेयर करें

कोई टिप्पणी नहीं है

फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें

अधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करें