विवरण
ଟମାଟୋ ପାଇଁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତି |
लेखक : SomnathGharami
ଟମାଟୋ ହେଉଛି ସବୁଠାରୁ ଲୋକପ୍ରିୟ ପନିପରିବା | ଏହା ସମଗ୍ର ଭାରତରେ ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ମାଟିରେ ଚାଷ କରାଯାଏ | ଟମାଟୋରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ , ଆଇରନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ସି ସହିତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ମିଳିଥାଏ | ଏହା ଭାରତରୁ ଅନେକ ଦେଶକୁ ରପ୍ତାନି ହୋଇଥାଏ | ଯେଉଁଥିରେ ପାକିସ୍ତାନ, ନେପାଳ, ବାଂଲାଦେଶ, ସାଉଦି ଆରବ, ମାଲଦ୍ୱୀପ, ଓମାନ, ବହାରେନ ଇତ୍ୟାଦି ଅନେକ ଦେଶ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଟମାଟୋ ଚାଷ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଏଠାରୁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଇପାରିବେ |
-
ଟମାଟୋ ଚାଷ ପାଇଁ ଜୀବାଶ୍ମ ବାଲୁକା ମାଟି କିମ୍ବା ଲୋମି ମାଟି ସର୍ବୋତ୍ତମ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ |
-
ମାଟିର pH ସ୍ତର 6 ରୁ 7 ମଧ୍ୟରେ ହେବା ଉଚିତ୍ |
-
ଟମାଟୋ ଉଦ୍ଭିଦ ପ୍ରତିରୋପଣ କରିବା ପୂର୍ବରୁ, ଥରେ କିମ୍ବା ଦୁଇଥର କ୍ଷେତର ଗଭୀର ହଳ କରନ୍ତୁ |
-
ଗଭୀର ହଳ ପାଇଁ ପୃଥିବୀ ଟର୍ନିଂ ହଳ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ |
-
ଏହି କାରଣରୁ, କ୍ଷେତରେ ପୂର୍ବରୁ ଥିବା ତୃଣକ ମୂଳ ଚେର ହୋଇ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ |
-
ଏହା ପରେ, ଭୂସମାନ୍ତର ଭାବରେ to ରୁ times ଥର ହଳ କରି କ୍ଷେତର ମାଟିକୁ କଠିନ କରନ୍ତୁ |
-
ଭୂସମାନ୍ତର ହଳ ପାଇଁ ଚାଷର ବ୍ୟବହାର ଭଲ |
-
ଚାଷ ସମୟରେ, ଏକର ଜମିରେ 8 ରୁ 10 ଟନ୍ ଗା cow ଗୋବର କିମ୍ବା କମ୍ପୋଷ୍ଟ ଖତ ମିଶାନ୍ତୁ | ଏହି କାରଣରୁ, ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ଭଲ ଭାବରେ ବିକଶିତ ହୁଏ ଏବଂ ଉଚ୍ଚମାନର ଅମଳ ପ୍ରାପ୍ତ ହୁଏ |
-
ଲଗାତାର କ୍ଷେତରେ ଉଦ୍ଭିଦ ଲଗାନ୍ତୁ | ଏହା ଜଳସେଚନ ଏବଂ ତୃଣକକୁ ସହଜ କରିଥାଏ |
-
ସମସ୍ତ ଧାଡିଗୁଡିକର କୋଡ଼ିଏ ଦୂରତା ପ୍ରାୟ 60 ସେମି ହେବା ଉଚିତ୍ |
-
30 ରୁ 45 ସେମି ଦୂରରେ ଉଦ୍ଭିଦ ଲଗାନ୍ତୁ |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
सवाल पूछेंअधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करेंAsk Help