विवरण
ଶୀତ ଫସଲର ଯତ୍ନ |
लेखक : Soumya Priyam

ଶୀତଦିନେ ଫସଲ ବହୁତ କଷ୍ଟ ପାଏ | ଥଣ୍ଡା ହେତୁ ଆଳୁ, ଗ୍ରାମ, ପେପର, ବୋତଲ ଗୁଣ୍ଡ, କଖାରୁ, ଡାଲି, ମଟର ଇତ୍ୟାଦି ଅଧିକ କ୍ଷତିଗ୍ରସ୍ତ ହୁଏ | ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଅତ୍ୟଧିକ ଥଣ୍ଡା ହେତୁ ଗହମ, ସୋରିଷ ଇତ୍ୟାଦି ରବି ଫସଲର ଅମଳ ମଧ୍ୟ କମିଯାଏ | ଅତ୍ୟଧିକ ଥଣ୍ଡା ଅଞ୍ଚଳର କୃଷକମାନେ ଏଠାରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରି ସେମାନଙ୍କର ଫସଲ ସଞ୍ଚୟ କରିପାରିବେ |
-
ଜଳସେଚନ: କ୍ଷେତକୁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣରେ ଜଳସେଚନ କରନ୍ତୁ | ଜଳସେଚନ ମାଟିରେ ଉତ୍ତାପ ବଜାୟ ରଖେ ଏବଂ ମାଟିର ତାପମାତ୍ରା ହ୍ରାସ କରେ ନାହିଁ |
-
ଧୂଆଁ: ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଘାସ, ଅଳିଆ, ଶୁଖିଲା ପତ୍ର ଇତ୍ୟାଦି ପବନ ଦିଗରେ ଜାଳନ୍ତୁ | ଏହା ତାପମାତ୍ରା ବୃଦ୍ଧି କରିପାରିବ |
-
ପ୍ରତିବନ୍ଧକ: କ୍ଷେତ୍ରର ଉତ୍ତର ଦିଗରେ ଅଖା, ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ୍ କିମ୍ବା ସବୁଜ ଜାଲ ବାନ୍ଧ | ଏହା ଶୀତଳ ପବନକୁ ରୋକିପାରେ |
-
ସ୍ପ୍ରେ କରିବା:
-
ପ୍ରତି ଲିଟର ପାଣିରେ ml ୦ ମିଲି ସଲଫୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ସହିତ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |
-
ଏହା ବ୍ୟତୀତ ସଲଫୁରିକ୍ ଏସିଡ୍ ର 0.1 ପ୍ରତିଶତ ସମାଧାନ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ | ଏହାର ପ୍ରଭାବ 15 ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରହିଥାଏ |
-
ତୃଣକ: କଠିନ ମାଟିରେ, ଶୀତର ପ୍ରଭାବ ଅଧିକ ନୁହେଁ | ତେଣୁ, ଶୀତଦିନେ ତୃଣକ ଏବଂ ଘାସରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
-
କଦଳୀ ଫସଲକୁ ଅତ୍ୟଧିକ ଶୀତରୁ ରକ୍ଷା କରିବାର ଉପାୟ ଜାଣିବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ |
ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଥିବା ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକ ଶୀତ season ତୁରେ ଫସଲ ସଞ୍ଚୟ କରିବାରେ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ହେବ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ଜାଣିଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ | ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହାଦ୍ୱାରା ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଚାଷୀ ଫସଲକୁ ଶୀତରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
सवाल पूछेंअधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करेंAsk Help