विवरण
ପିଆଜ କଦଳୀଗୁଡ଼ିକର ଆକାର କିପରି ବ to ାଇବ?
लेखक : Pramod

ପିଆଜ ଚାଷ କରୁଥିବା କୃଷକମାନେ ଅମଳ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ କିଛି କରନ୍ତି ନାହିଁ | ତଥାପି, ଅନେକ ଥର କୃଷକମାନେ ଉପଯୁକ୍ତ ଅମଳ ପାଇବାକୁ ସକ୍ଷମ ନୁହଁନ୍ତି | ଏହାର ଅନେକ କାରଣ ହୋଇପାରେ | ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ପିଆଜ କଦଳୀ ଆକାରର ବୃଦ୍ଧି | ପିଆଜ ଟ୍ୟୁବରର ଆକାର ବ To ାଇବାକୁ, ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ସବୁଜ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ | ଏହା ସହିତ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକରେ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱର ଅଭାବ ମଧ୍ୟ ଟ୍ୟୁବରର ଆକାର ଉପରେ ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ | ଯଦି ଆପଣ ପିଆଜ ଚାଷ କରୁଛନ୍ତି, ତେବେ ଟ୍ୟୁବରର ଆକାର ବ to ାଇବାକୁ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଥିବା ଜିନିଷଗୁଡିକ ଅନୁସରଣ କରନ୍ତୁ |
ଟ୍ୟୁବରର ଆକାର ବ to ାଇବା ପାଇଁ ଏହି କାମ କରନ୍ତୁ |
-
ସାର: ପରିଷ୍କାର ଏବଂ ସବୁଜ ଉଦ୍ଭିଦ ପାଇଁ ବିହନ ବୁଣିବା ପୂର୍ବରୁ କ୍ଷେତରେ 20 କିଲୋଗ୍ରାମ ୟୁରିଆ, 36 କିଲୋଗ୍ରାମ DAP ଏବଂ 30 କିଲୋଗ୍ରାମ ପୋଟାଶ ମିଶାନ୍ତୁ | ଏହା ସହିତ, କ୍ଷେତରେ ସଲଫରର ପରିମାଣ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
ଅମଳ ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ, ବୁଣିବାର ପ୍ରାୟ 30 ଦିନ ପରେ ଛିଡା ହୋଇଥିବା ଫସଲରେ ୟୁରିଆ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |
-
ଭଲ ଫସଲ ପାଇଁ ଏକର ଜମିରେ 3-4 ଟନ୍ କମ୍ପୋଷ୍ଟ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
ତୃଣକ: କଦଳୀ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ତୃଣକ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ଆବଶ୍ୟକ | ତୃଣକ ପ୍ରଚୁରତା ହେତୁ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ଉପଯୁକ୍ତ ପରିମାଣର ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ପାଆନ୍ତି ନାହିଁ | ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ, ଟ୍ୟୁବରର ଆକାର ଛୋଟ ରହିଥାଏ | ଅତଏବ, ତୃଣକକୁ ତୃଣକ ଏବଂ କିଛି ସମୟ ବ୍ୟବଧାନରେ ଘୋଡାଇ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରନ୍ତୁ |
-
ଜ Organ ବିକ ପଦ୍ଧତି: କିଛି ଜ organic ବ ପଦାର୍ଥର ବ୍ୟବହାର ପିଆଜ କଦଳୀ ଆକାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ପ୍ରମାଣିତ ହୁଏ | ଏକର କ୍ଷେତରେ 4 କିଲୋଗ୍ରାମ ଦେଶ ଷ୍ଟାର୍ଟର ବ୍ୟବହାର କରି ଟ୍ୟୁବରର ଆକାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ | ଏଥିରେ ମାଇକ୍ରୋ ପଜିଟିଭ୍ ଜ organic ବ ଫଙ୍ଗାଇସାଇଡ୍ ଥାଏ, ଯାହା ଭଲ ମୂଳ ବିକାଶ ପାଇଁ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ | ଏହା ସହିତ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଫସଲର ଅମଳ ମଧ୍ୟ ବ increases ାଇଥାଏ |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
-
ପିଆଜ ଫସଲରେ ବାଇଗଣୀ ଦାଗ ରୋଗକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାର ପ୍ରକୃତ ଉପାୟ ଜାଣିବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ |
ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଯେ ସୂଚନା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରମାଣିତ ହେବ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହାଫଳରେ ଅନ୍ୟ କୃଷକ ବନ୍ଧୁମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହି ସୂଚନାର ଲାଭ ଉଠାଇ ପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
सवाल पूछेंअधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करेंAsk Help