विवरण

ପେପର ଚାଷ ସମୟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସୂଚନା |

लेखक : SomnathGharami

ଆଜିକାଲି ଉଦ୍ୟାନ କୃଷକମାନେ ପେପର ଚାଷ ପ୍ରତି ଆକର୍ଷିତ ହେଉଛନ୍ତି। ଅନ୍ୟ ଫଳ ତୁଳନାରେ, କମ୍ କ୍ଷେତ୍ର ସହିତ ପେପର ଚାଷ କରିବା ପାଇଁ କମ୍ ସମୟ ଏବଂ ଖର୍ଚ୍ଚ ହୁଏ | ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଏବଂ ପୁଷ୍ଟିକର ପେପର ଚାହିଦା ବଜାରରେ ସର୍ବଦା ଥାଏ | ତେଣୁ ପାରମ୍ପାରିକ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ପେପର ଚାଷ କରୁଥିବା କୃଷକମାନେ କମ୍ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଅଧିକ ଲାଭ କରିପାରିବେ | ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପେପର ବଗିଚା କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାରୁ ଏହା ସହ ଜଡିତ କିଛି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |

ପେପର ଚାଷ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ସମୟ |

  • ପେପରକୁ ବର୍ଷକୁ ତିନିଥର ସଫଳତାର ସହିତ ଚାଷ କରାଯାଇପାରିବ |

  • ଖରିଫ season ତୁରେ ପେପର ଚାଷ ପାଇଁ ଜୁନ୍-ଜୁଲାଇ ମାସରେ ଉଦ୍ଭିଦ ପ୍ରତିରୋପଣ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |

  • ଏହା ବ୍ୟତୀତ ସେପ୍ଟେମ୍ବର-ଅକ୍ଟୋବର ମାସରେ ଉଦ୍ଭିଦ ପ୍ରତିରୋପଣ ମଧ୍ୟ କରାଯାଇଥାଏ |

  • ବସନ୍ତରେ ପେପର ଚାଷ ପାଇଁ, ଫେବୃଆରୀ-ମାର୍ଚ୍ଚ ମାସରେ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କର |

ଉପଯୁକ୍ତ ମାଟି ଏବଂ ଜଳବାୟୁ |

  • ବିହନ ଅଙ୍କୁର ପାଇଁ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ତାପମାତ୍ରା ହେଉଛି 35 ଡିଗ୍ରୀ ସେଣ୍ଟିଗ୍ରେଡ୍ |

  • 10 ଡିଗ୍ରୀରୁ 26 ଡିଗ୍ରୀ ସେଣ୍ଟିଗ୍ରେଡ୍ ତାପମାତ୍ରା ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକର ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ |

  • ଏହାକୁ ମାଟିଆ ଏବଂ ହାଲୁକା ମାଟିରେ ଚାଷ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |

  • ଭଲ ଅମଳ ପାଇଁ ଭାରୀ ଏବଂ ବାଲୁକା ମାଟିରେ ପେପର ଚାଷରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ |

  • ମାଟିର pH ସ୍ତର 6.5 ରୁ 7.0 ମଧ୍ୟରେ ହେବା ଉଚିତ୍ |

ଚାଷ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପଦ୍ଧତି |

  • କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ ପ୍ରଥମେ 1 ଥର ଗଭୀର ହଳ କରନ୍ତୁ | ଏହା କ୍ଷେତରେ ପୂର୍ବରୁ ଥିବା ତୃଣକ ଏବଂ କ୍ଷତିକାରକ କୀଟମାନଙ୍କୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେବ |

  • ଏହା ପରେ, to ରୁ times ଥର ହାଲୁକା ହଳ କରି ଜମି ସ୍ତର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |

  • ପ୍ରତିରୋପଣର 15 ଦିନ ପୂର୍ବରୁ, କ୍ଷେତରେ 50 ସେମି ଗଭୀରର 50 ସେମି ଚଉଡା ଗର୍ତ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |

  • ସମସ୍ତ ଗାତ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରାୟ 2 ମିଟର ଦୂରତା ରଖନ୍ତୁ |

  • ଉପଯୁକ୍ତ ପରିମାଣର ମାଟି ସହିତ ଗୋବର ଖତ, ୟୁରିଆ, ମୋପ ମିଶାଇ ସମସ୍ତ ଗର୍ତ୍ତ ପୂରଣ କରନ୍ତୁ |

  • ଏହା ପରେ, ନର୍ସରୀରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରନ୍ତୁ |

  • ଉଦ୍ଭିଦ ଲଗାଇବା ପରେ, ଗର୍ତ୍ତଗୁଡିକ ମାଟି ସହିତ ଭୂପୃଷ୍ଠରୁ 10-15 ସେମି ଉଚ୍ଚରେ ଭରନ୍ତୁ |

  • ଏହା ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକୁ ପତନରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ | ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ଡାଳରେ ବର୍ଷା ଜଳ ଜମା ହେବ ନାହିଁ ଏବଂ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ କ୍ଷୟରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବ |

ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକର ଜଳସେଚନ |

  • ଉଦ୍ଭିଦ ଲଗାଇବା ପରେ ତୁରନ୍ତ ହାଲୁକା ଜଳସେଚନ ପ୍ରୟୋଗ କରନ୍ତୁ |

  • ବର୍ଷା ହେଲେ ଜଳସେଚନ ଆବଶ୍ୟକ ହୁଏ ନାହିଁ |

  • ଗ୍ରୀଷ୍ମ season ତୁରେ 5 ରୁ 7 ଦିନ ବ୍ୟବଧାନରେ ଜଳସେଚନ କରନ୍ତୁ |

  • ଶୀତ season ତୁରେ 10 ରୁ 15 ଦିନ ବ୍ୟବଧାନରେ ଜଳସେଚନ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |

ଫଳ ସଂଗ୍ରହ

  • ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ପ୍ରତିରୋପଣ ପରେ ପ୍ରାୟ 9 ରୁ 10 ମାସ ମଧ୍ୟରେ ଫଳଗୁଡିକ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ |

  • ପନିପରିବା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ, ଫଳଗୁଡିକ ପାଚିବା ପୂର୍ବରୁ ଅମଳ କରନ୍ତୁ |

  • ଫଳ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ପାଚିଲା ଫଳ ଅମଳ କରନ୍ତୁ |

  • ଫଳଗୁଡିକ ପାଚିଲାବେଳେ ହଳଦିଆ ଏବଂ କମଳା ହୋଇଯାଏ | ଏହି ସମୟରେ ଫଳ ଅମଳ କରନ୍ତୁ |

ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:

  • ଏଠାରୁ ପେପର ଉଦ୍ଭିଦ ପ୍ରତିରୋପଣ ସମୟରେ ସାର ପରିଚାଳନା ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |

ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଏହି ସୂଚନା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରମାଣିତ ହେବ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହାଦ୍ୱାରା ଅନ୍ୟ କୃଷକ ବନ୍ଧୁମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହି ପଦ୍ଧତି ଦ୍ୱାରା ପେପର ଚାଷ କରି ଭଲ ଲାଭ ପାଇପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |

21 September 2021

शेयर करें

कोई टिप्पणी नहीं है

फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें

सवाल पूछें
अधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करें

Ask Help