पोस्ट विवरण
ପେପର ଚାଷ ସମୟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସୂଚନା |

ଆଜିକାଲି ଉଦ୍ୟାନ କୃଷକମାନେ ପେପର ଚାଷ ପ୍ରତି ଆକର୍ଷିତ ହେଉଛନ୍ତି। ଅନ୍ୟ ଫଳ ତୁଳନାରେ, କମ୍ କ୍ଷେତ୍ର ସହିତ ପେପର ଚାଷ କରିବା ପାଇଁ କମ୍ ସମୟ ଏବଂ ଖର୍ଚ୍ଚ ହୁଏ | ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଏବଂ ପୁଷ୍ଟିକର ପେପର ଚାହିଦା ବଜାରରେ ସର୍ବଦା ଥାଏ | ତେଣୁ ପାରମ୍ପାରିକ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ପେପର ଚାଷ କରୁଥିବା କୃଷକମାନେ କମ୍ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଅଧିକ ଲାଭ କରିପାରିବେ | ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ପେପର ବଗିଚା କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାରୁ ଏହା ସହ ଜଡିତ କିଛି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |
ପେପର ଚାଷ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ସମୟ |
-
ପେପରକୁ ବର୍ଷକୁ ତିନିଥର ସଫଳତାର ସହିତ ଚାଷ କରାଯାଇପାରିବ |
-
ଖରିଫ season ତୁରେ ପେପର ଚାଷ ପାଇଁ ଜୁନ୍-ଜୁଲାଇ ମାସରେ ଉଦ୍ଭିଦ ପ୍ରତିରୋପଣ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
-
ଏହା ବ୍ୟତୀତ ସେପ୍ଟେମ୍ବର-ଅକ୍ଟୋବର ମାସରେ ଉଦ୍ଭିଦ ପ୍ରତିରୋପଣ ମଧ୍ୟ କରାଯାଇଥାଏ |
-
ବସନ୍ତରେ ପେପର ଚାଷ ପାଇଁ, ଫେବୃଆରୀ-ମାର୍ଚ୍ଚ ମାସରେ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କର |
ଉପଯୁକ୍ତ ମାଟି ଏବଂ ଜଳବାୟୁ |
-
ବିହନ ଅଙ୍କୁର ପାଇଁ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ତାପମାତ୍ରା ହେଉଛି 35 ଡିଗ୍ରୀ ସେଣ୍ଟିଗ୍ରେଡ୍ |
-
10 ଡିଗ୍ରୀରୁ 26 ଡିଗ୍ରୀ ସେଣ୍ଟିଗ୍ରେଡ୍ ତାପମାତ୍ରା ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକର ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ |
-
ଏହାକୁ ମାଟିଆ ଏବଂ ହାଲୁକା ମାଟିରେ ଚାଷ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
-
ଭଲ ଅମଳ ପାଇଁ ଭାରୀ ଏବଂ ବାଲୁକା ମାଟିରେ ପେପର ଚାଷରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ |
-
ମାଟିର pH ସ୍ତର 6.5 ରୁ 7.0 ମଧ୍ୟରେ ହେବା ଉଚିତ୍ |
ଚାଷ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପଦ୍ଧତି |
-
କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ ପ୍ରଥମେ 1 ଥର ଗଭୀର ହଳ କରନ୍ତୁ | ଏହା କ୍ଷେତରେ ପୂର୍ବରୁ ଥିବା ତୃଣକ ଏବଂ କ୍ଷତିକାରକ କୀଟମାନଙ୍କୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେବ |
-
ଏହା ପରେ, to ରୁ times ଥର ହାଲୁକା ହଳ କରି ଜମି ସ୍ତର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
-
ପ୍ରତିରୋପଣର 15 ଦିନ ପୂର୍ବରୁ, କ୍ଷେତରେ 50 ସେମି ଗଭୀରର 50 ସେମି ଚଉଡା ଗର୍ତ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
-
ସମସ୍ତ ଗାତ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରାୟ 2 ମିଟର ଦୂରତା ରଖନ୍ତୁ |
-
ଉପଯୁକ୍ତ ପରିମାଣର ମାଟି ସହିତ ଗୋବର ଖତ, ୟୁରିଆ, ମୋପ ମିଶାଇ ସମସ୍ତ ଗର୍ତ୍ତ ପୂରଣ କରନ୍ତୁ |
-
ଏହା ପରେ, ନର୍ସରୀରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରନ୍ତୁ |
-
ଉଦ୍ଭିଦ ଲଗାଇବା ପରେ, ଗର୍ତ୍ତଗୁଡିକ ମାଟି ସହିତ ଭୂପୃଷ୍ଠରୁ 10-15 ସେମି ଉଚ୍ଚରେ ଭରନ୍ତୁ |
-
ଏହା ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକୁ ପତନରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ | ଆହୁରି ମଧ୍ୟ, ଡାଳରେ ବର୍ଷା ଜଳ ଜମା ହେବ ନାହିଁ ଏବଂ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ କ୍ଷୟରୁ ରକ୍ଷା ପାଇବ |
ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକର ଜଳସେଚନ |
-
ଉଦ୍ଭିଦ ଲଗାଇବା ପରେ ତୁରନ୍ତ ହାଲୁକା ଜଳସେଚନ ପ୍ରୟୋଗ କରନ୍ତୁ |
-
ବର୍ଷା ହେଲେ ଜଳସେଚନ ଆବଶ୍ୟକ ହୁଏ ନାହିଁ |
-
ଗ୍ରୀଷ୍ମ season ତୁରେ 5 ରୁ 7 ଦିନ ବ୍ୟବଧାନରେ ଜଳସେଚନ କରନ୍ତୁ |
-
ଶୀତ season ତୁରେ 10 ରୁ 15 ଦିନ ବ୍ୟବଧାନରେ ଜଳସେଚନ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
ଫଳ ସଂଗ୍ରହ
-
ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ପ୍ରତିରୋପଣ ପରେ ପ୍ରାୟ 9 ରୁ 10 ମାସ ମଧ୍ୟରେ ଫଳଗୁଡିକ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ |
-
ପନିପରିବା ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ, ଫଳଗୁଡିକ ପାଚିବା ପୂର୍ବରୁ ଅମଳ କରନ୍ତୁ |
-
ଫଳ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ପାଚିଲା ଫଳ ଅମଳ କରନ୍ତୁ |
-
ଫଳଗୁଡିକ ପାଚିଲାବେଳେ ହଳଦିଆ ଏବଂ କମଳା ହୋଇଯାଏ | ଏହି ସମୟରେ ଫଳ ଅମଳ କରନ୍ତୁ |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
-
ଏଠାରୁ ପେପର ଉଦ୍ଭିଦ ପ୍ରତିରୋପଣ ସମୟରେ ସାର ପରିଚାଳନା ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |
ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଏହି ସୂଚନା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରମାଣିତ ହେବ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହାଦ୍ୱାରା ଅନ୍ୟ କୃଷକ ବନ୍ଧୁମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହି ପଦ୍ଧତି ଦ୍ୱାରା ପେପର ଚାଷ କରି ଭଲ ଲାଭ ପାଇପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |

SomnathGharami
Dehaat Expert
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें


फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ