विवरण
ମୁଙ୍ଗ ଅମଳ
लेखक : Pramod
ମୁଙ୍ଗ ଚାଷ ପରେ ଠିକ୍ ସମୟରେ ଅମଳ ଆବଶ୍ୟକ | ଅମଳ ଅମଳ ଉଭୟ ଅମଳ ଏବଂ ଶସ୍ୟର ଗୁଣ ହ୍ରାସ କରେ |
-
ମୁଙ୍ଗ ଫସଲ ପରିପକ୍ୱ ହେବା ପାଇଁ ହାରାହାରି 65 ରୁ 70 ଦିନ ଲାଗେ |
-
ମୁଙ୍ଗ ଜୁଲାଇରେ ବୁଣାଯାଏ, ତା’ପରେ ସେପ୍ଟେମ୍ବର-ଅକ୍ଟୋବର ପ୍ରାରମ୍ଭରେ ଅମଳ କରାଯାଇପାରେ |
-
ଫେବୃଆରୀ-ମାର୍ଚ୍ଚରେ ବୁଣାଯାଇଥିବା ଫସଲ ମେ ମାସରେ ଅମଳ କରାଯାଇପାରେ |
-
ଯେତେବେଳେ ମହୁ ବାଇଗଣ ହାଲୁକା ବାଦାମୀ କିମ୍ବା କଳା ରଙ୍ଗରେ ପରିଣତ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରେ ସେତେବେଳେ ଏହା ଅମଳ କରାଯିବା ଉଚିତ |
-
ଅମଳ ସମୟରେ, ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ସମସ୍ତ ବିନ୍ସ ଏକ ସମୟରେ ପାଚି ନଥାଏ |
-
ଯଦି ଆମେ ସମସ୍ତ ବାଇଗଣ ପାଚିବା ପାଇଁ ଅପେକ୍ଷା କରୁ, ପ୍ରଥମ ପାଚିଲା ଡାଲି ଫାଟିଯିବ | ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆପଣଙ୍କୁ କ୍ଷତିର ସାମ୍ନା କରିବାକୁ ପଡିପାରେ |
-
ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ପୋଡଗୁଡିକ 2-3-times ଥର ଛଡ଼ାଯାଇପାରିବ | ଶେଷରେ, ଆପଣ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ଅମଳ କରିବା ଉଚିତ୍ |
-
ଅମଳ ପରେ ଗୋଟିଏ ଦିନ ପାଇଁ ଉଦ୍ଭିଦକୁ ଶୁଖିବାକୁ ଛାଡିଦିଅ |
-
ତୁମେ ଏକ ଥ୍ରେସର ସାହାଯ୍ୟରେ ଶସ୍ୟକୁ ଅଲଗା କରି ପାରିବ |
-
ଶସ୍ୟକୁ ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଖରାରେ ଶୁଖାନ୍ତୁ | ଯେତେବେଳେ ଶସ୍ୟରେ ଥିବା ଆର୍ଦ୍ରତା 8 ରୁ 10 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚେ, ସେତେବେଳେ ଏହାକୁ ସଂରକ୍ଷଣ କରାଯାଇପାରିବ |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
सवाल पूछेंअधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करेंAsk Help