पोस्ट विवरण
ମେଣ୍ଟା ଅମଳ କରିବା ସମୟରେ ଏହି ଜିନିଷଗୁଡ଼ିକୁ ଧ୍ୟାନରେ ରଖନ୍ତୁ |
ଅନେକ medic ଷଧୀୟ ଗୁଣରେ ଭରପୂର ମେଣ୍ଟା, ଠିକ୍ ସମୟରେ ଅମଳ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ | ଅମଳ କରିବାରେ ବିଳମ୍ବ ହେତୁ ଫସଲ ବିଫଳ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ଅଛି | ଏହା ସହିତ ଏଥିରୁ ନିର୍ଗତ ତେଲର ଗୁଣ ମଧ୍ୟ କମିଯାଏ | ମେଣ୍ଟା ଅମଳ କରିବା ସମୟରେ କିଛି ଜିନିଷ ଧ୍ୟାନରେ ରଖିବାକୁ ହେବ |
-
ଥରେ ମେଣ୍ଟା ଲଗାଇବା ପରେ କୃଷକମାନେ ଏହାକୁ ଦୁଇଥର ଅମଳ କରି ଫସଲ ପାଇପାରିବେ |
-
ପ୍ରଥମ ଅମଳ ମେ-ଜୁନ୍ ମାସରେ କରାଯାଏ ଯେତେବେଳେ ଗଛରେ ଗଛଗୁଡ଼ିକ ଦେଖାଯାଏ |
-
ବୁଣିବାର ପ୍ରାୟ 100 ରୁ 120 ଦିନ ପରେ ମେଣ୍ଟାର ପ୍ରଥମ ଅମଳ ନିଅ |
-
ଅମଳ କରିବାରେ ବିଳମ୍ବ ଏଥିରୁ ନିର୍ଗତ ତେଲର ପରିମାଣକୁ ହ୍ରାସ କରିଥାଏ |
-
ଅନ୍ୟ ପଟେ, ଯଦି ଆପଣ ସମୟ ପୂର୍ବରୁ ଅମଳ କରନ୍ତି, ମେଣ୍ଟୋଲର ପରିମାଣ କମିଯାଏ |
-
ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ ଯେ ମେଣ୍ଟା ଅମଳ ଭୂମି ପୃଷ୍ଠରୁ 4 ରୁ 5 ସେମି ଉଚ୍ଚରେ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
-
ଅମଳ ପରେ ପ୍ରାପ୍ତ ପତ୍ରକୁ 2 - 3 ଘଣ୍ଟା ପାଇଁ ସୂର୍ଯ୍ୟ କିରଣରେ ରଖନ୍ତୁ |
-
ଏହାକୁ ସୂର୍ଯ୍ୟକିରଣରେ ରଖିବା ପରେ ପତ୍ରକୁ ଛାଇରେ କିଛି ସମୟ ରଖନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ହାଲୁକା ଭାବରେ ଶୁଖାନ୍ତୁ |
-
ତେଲ ବାହାର କରିବା ପାଇଁ ଡିଷ୍ଟିଲେସନ୍ ପଦ୍ଧତି ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ | ଏହା ସହିତ ଆପଣ ପ୍ରାୟ 10 ରୁ 20 ପ୍ରତିଶତ ଅଧିକ ତେଲ ପାଇପାରିବେ |
-
ତେଲ ଡ୍ରେନ୍ ଟାଙ୍କିକୁ ସଫା ରଖନ୍ତୁ | ଯଦି ଟାଙ୍କି ସଫା ନଥାଏ ତେବେ ତେଲ ଖରାପ ଯୋଗୁଁ ତୁମେ କ୍ଷତି ହୋଇପାରେ |
-
ପ୍ରଥମ ଅମଳର ପ୍ରାୟ 60 ରୁ 70 ଦିନ ପରେ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ଦ୍ୱିତୀୟ ଅମଳ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ |
-
ଅଗଷ୍ଟ ମାସ - ସେପ୍ଟେମ୍ବର ଦ୍ୱିତୀୟ ଅମଳ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ସମୟ |
Pramod
Dehaat Expert
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें


फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ