पोस्ट विवरण
ଲେମ୍ବୁ ଚାଷ
ଭାରତର ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଲେମ୍ବୁ ଚାଷ କରାଯାଇପାରିବ | ଲେମ୍ବୁରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି ଭରପୂର ଅଟେ | ଏହାକୁ ଚାଷ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଉପଯୁକ୍ତ ମାଟି, ଜଳବାୟୁ, କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତି, ପ୍ରତିରୋପଣ ପ୍ରଣାଳୀ ଇତ୍ୟାଦି ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |
ମାଟି ଏବଂ ଜଳବାୟୁ |
-
ଭଲ ଡ୍ରେନେଜ୍ ସହିତ ହାଲୁକା ଲୋମିଆ ମାଟି ଏହା ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ |
-
ମାଟିର pH ସ୍ତର 5.5 ରୁ 7.5 ହେବା ଉଚିତ୍ |
-
ଏହାକୁ ଭାରୀ ମାଟିରେ ଚାଷ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ |
-
ସେଗୁଡିକ ସାମାନ୍ୟ କ୍ଷାରୀୟ ଏବଂ ଅମ୍ଳୀୟ ମୃତ୍ତିକାରେ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇପାରେ |
-
ଭଲ ଅମଳ ପାଇଁ ମଧ୍ୟବର୍ତ୍ତୀ ଆର୍ଦ୍ର ଜଳବାୟୁରେ ଏହା ଚାଷ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ |
କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ଏବଂ ଖତ-ସାର ପରିଚାଳନା |
-
ପ୍ରଥମେ କ୍ଷେତ୍ରକୁ to ରୁ times ଥର ହଳ କରନ୍ତୁ |
-
ଏହା ପରେ, 4 ରୁ 5 ମିଟର ଦୂରତାରେ ପ୍ରାୟ 75 ସେମି ଚଉଡା ଏବଂ 75 ସେମି ଗଭୀର ଗର୍ତ୍ତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
-
ଗର୍ତ୍ତଗୁଡ଼ିକୁ କିଛି ଦିନ ଖୋଲା ରଖନ୍ତୁ |
-
ସମସ୍ତ ଗର୍ତ୍ତକୁ ସମାନ ପରିମାଣର ପତଳା ଖତ ଏବଂ ମାଟିରେ ଭରନ୍ତୁ |
-
ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ପ୍ରତିରୋପଣ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ସମସ୍ତ ଗର୍ତ୍ତରେ ପ୍ରତି ଲିଟର ପାଣିରେ 2 ମିଲି କ୍ଲୋରୋପିରିଫୋସ୍ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ଗାତଗୁଡିକରେ ନର୍ସରୀରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକୁ ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରନ୍ତୁ |
ଜଳସେଚନ ଏବଂ ତୃଣକ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ |
-
ଲେମ୍ବୁ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ଅଧିକ ଜଳସେଚନ ଆବଶ୍ୟକ କରନ୍ତି ନାହିଁ |
-
ଥଣ୍ଡା ପାଗରେ 25 ରୁ 30 ଦିନ ବ୍ୟବଧାନରେ ଜଳସେଚନ କରନ୍ତୁ |
-
ଗ୍ରୀଷ୍ମ season ତୁରେ 8 ରୁ 10 ଦିନ ବ୍ୟବଧାନରେ ଜଳସେଚନ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
-
ସାଧାରଣତ the ବର୍ଷା during ତୁରେ ଜଳସେଚନ ଆବଶ୍ୟକ ହୁଏ ନାହିଁ |
-
କ୍ଷେତରେ ତୃଣକକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରନ୍ତୁ |
-
ସମୟ ସମୟରେ ତୃଣକ ଦ୍ୱାରା ତୃଣକ ନଷ୍ଟ କରିଦିଅ |
ଫଳ ଅମଳ ଏବଂ ସଂରକ୍ଷଣ |
-
ଫଳଗୁଡିକ ପ୍ରାୟ 6 ମାସ ମଧ୍ୟରେ ପାଚିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ |
-
ଫଳ ପାଚିଗଲେ ଏହାକୁ ଅମଳ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
-
ଯେତେବେଳେ ଫଳର ରଙ୍ଗ ସବୁଜରୁ ହଳଦିଆ ହୋଇଯାଏ ସେତେବେଳେ ଅମଳ ଆରମ୍ଭ କରନ୍ତୁ |
-
ଅମଳ ସମୟରେ ବିଶେଷ ଯତ୍ନ ନିଅନ୍ତୁ ଯେପରି ଲେମ୍ବୁ ଚୋପା ନଷ୍ଟ ନହୁଏ | ଫଳଗୁଡିକ ପ୍ରାୟ cm ସେମି ବ୍ୟବଧାନରେ ଶାଖା ସହିତ ଭାଙ୍ଗନ୍ତୁ |
-
ଫଳ ଅମଳ ପରେ ସାଧାରଣ ତାପମାତ୍ରାରେ 8 ରୁ 10 ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗଚ୍ଛିତ ହୋଇପାରିବ |
ଅମଳ
-
ଲେମ୍ବୁର ଅମଳ ବିଭିନ୍ନତା ଉପରେ ନିର୍ଭର କରେ |
-
5 ରୁ 6 ବର୍ଷ ପୁରୁଣା ଉଦ୍ଭିଦ, ବର୍ଷକୁ 2500 ରୁ 6,000 ଲେମ୍ବୁ ଫଳ ମିଳିପାରିବ |
ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଆମକୁ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ପଚାରନ୍ତୁ |

SomnathGharami
Dehaat Expert
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें


फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ