विवरण
କଣ୍ଟାଲୁପ୍ ଚାଷ ପାଇଁ ଏହି ଉପାୟରେ କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
लेखक : Surendra Kumar Chaudhari

ତରଭୁଜକୁ ନଗଦ ଫସଲରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି, ତେଣୁ ଚାଷୀଙ୍କ ଚାଷ ପ୍ରତି ଧାରା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି | ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଜଳର ଉପସ୍ଥିତି ହେତୁ, ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଗ୍ରୀଷ୍ମ season ତୁରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଯଦି ଆପଣ ତରଭୁଜ ଚାଷ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାରୁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ପଦ୍ଧତି ଦେଖନ୍ତୁ |
-
ତରଭୁଜ ଚାଷ ପାଇଁ ଭଜା ମାଟି ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ |
-
ସର୍ବପ୍ରଥମେ କ୍ଷେତର ଗଭୀର ହଳ କରିବା |
-
ଗଭୀର ହଳ କରିବା ପରେ କ୍ଷେତକୁ କିଛି ଦିନ ଖୋଲା ରଖନ୍ତୁ | ଏହା କ୍ଷେତରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା କ୍ଷତିକାରକ କୀଟ, କବକ ଏବଂ ତୃଣକକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେବ |
-
ଏହା ପରେ, to ରୁ times ଥର ହାଲୁକା ହଳ କରନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତରେ ରୋଟାଭେଟର୍ ଚଲାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ପ୍ୟାଟ୍ ପ୍ରୟୋଗ କରି ଜମିକୁ ଫ୍ରାଏବଲ୍ ଏବଂ ଲେଭଲ୍ କରନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ଉପଯୁକ୍ତ ପରିମାଣର ଗା d ଗୋବର କିମ୍ବା କମ୍ପୋଷ୍ଟ ଖତ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ ଏକର କ୍ଷେତରେ 26 କିଲୋଗ୍ରାମ ନାଇଟ୍ରୋଜେନ, 22 କିଲୋଗ୍ରାମ ଫସଫରସ୍ ଏବଂ 16 କିଲୋଗ୍ରାମ ପୋଟାଶ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
ଜଳ ଲଗାଇବା ଛୋଟ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକରେ ପୋକ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ | ତେଣୁ କ୍ଷେତରେ ଜଳ ନିଷ୍କାସନ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ବ୍ୟବସ୍ଥା କର |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
-
ଉନ୍ନତ କିସମର ତରଭୁଜ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ |
ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଯେ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ବର୍ଣ୍ଣିତ ପଦ୍ଧତି ସହିତ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଆପଣ ତରଭୁଜର ଏକ ଉନ୍ନତ ଫସଲ ପାଇପାରିବେ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
विशेषज्ञों से पूछें
घर बैठे मिट्टी के स्वास्थ्य की जानकारी प्राप्त करें
इस सेवा का प्रयोग करने हेतु कृपया देहात ऐप डाउनलोड करें
देहात ऐप डाउनलोड करें