पोस्ट विवरण
କଣ୍ଟାଲୁପ୍ ଚାଷ ପାଇଁ ଏହି ଉପାୟରେ କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |

ତରଭୁଜକୁ ନଗଦ ଫସଲରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି, ତେଣୁ ଚାଷୀଙ୍କ ଚାଷ ପ୍ରତି ଧାରା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି | ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଜଳର ଉପସ୍ଥିତି ହେତୁ, ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଗ୍ରୀଷ୍ମ season ତୁରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଯଦି ଆପଣ ତରଭୁଜ ଚାଷ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାରୁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ପଦ୍ଧତି ଦେଖନ୍ତୁ |
-
ତରଭୁଜ ଚାଷ ପାଇଁ ଭଜା ମାଟି ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ |
-
ସର୍ବପ୍ରଥମେ କ୍ଷେତର ଗଭୀର ହଳ କରିବା |
-
ଗଭୀର ହଳ କରିବା ପରେ କ୍ଷେତକୁ କିଛି ଦିନ ଖୋଲା ରଖନ୍ତୁ | ଏହା କ୍ଷେତରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା କ୍ଷତିକାରକ କୀଟ, କବକ ଏବଂ ତୃଣକକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେବ |
-
ଏହା ପରେ, to ରୁ times ଥର ହାଲୁକା ହଳ କରନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତରେ ରୋଟାଭେଟର୍ ଚଲାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ପ୍ୟାଟ୍ ପ୍ରୟୋଗ କରି ଜମିକୁ ଫ୍ରାଏବଲ୍ ଏବଂ ଲେଭଲ୍ କରନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ଉପଯୁକ୍ତ ପରିମାଣର ଗା d ଗୋବର କିମ୍ବା କମ୍ପୋଷ୍ଟ ଖତ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ ଏକର କ୍ଷେତରେ 26 କିଲୋଗ୍ରାମ ନାଇଟ୍ରୋଜେନ, 22 କିଲୋଗ୍ରାମ ଫସଫରସ୍ ଏବଂ 16 କିଲୋଗ୍ରାମ ପୋଟାଶ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
ଜଳ ଲଗାଇବା ଛୋଟ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକରେ ପୋକ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ | ତେଣୁ କ୍ଷେତରେ ଜଳ ନିଷ୍କାସନ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ବ୍ୟବସ୍ଥା କର |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
-
ଉନ୍ନତ କିସମର ତରଭୁଜ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ |
ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଯେ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ବର୍ଣ୍ଣିତ ପଦ୍ଧତି ସହିତ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଆପଣ ତରଭୁଜର ଏକ ଉନ୍ନତ ଫସଲ ପାଇପାରିବେ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |
Pramod
Dehaat Expert
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें


फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ