विवरण

କଣ୍ଟାଲୁପ୍ ଚାଷ ପାଇଁ ଏହି ଉପାୟରେ କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |

लेखक : Surendra Kumar Chaudhari

ତରଭୁଜକୁ ନଗଦ ଫସଲରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି, ତେଣୁ ଚାଷୀଙ୍କ ଚାଷ ପ୍ରତି ଧାରା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି | ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଜଳର ଉପସ୍ଥିତି ହେତୁ, ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଗ୍ରୀଷ୍ମ season ତୁରେ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଯଦି ଆପଣ ତରଭୁଜ ଚାଷ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାରୁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ପଦ୍ଧତି ଦେଖନ୍ତୁ |

  • ତରଭୁଜ ଚାଷ ପାଇଁ ଭଜା ମାଟି ରହିବା ଆବଶ୍ୟକ |

  • ସର୍ବପ୍ରଥମେ କ୍ଷେତର ଗଭୀର ହଳ କରିବା |

  • ଗଭୀର ହଳ କରିବା ପରେ କ୍ଷେତକୁ କିଛି ଦିନ ଖୋଲା ରଖନ୍ତୁ | ଏହା କ୍ଷେତରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିବା କ୍ଷତିକାରକ କୀଟ, କବକ ଏବଂ ତୃଣକକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେବ |

  • ଏହା ପରେ, to ରୁ times ଥର ହାଲୁକା ହଳ କରନ୍ତୁ |

  • କ୍ଷେତରେ ରୋଟାଭେଟର୍ ଚଲାନ୍ତୁ ଏବଂ ଏକ ପ୍ୟାଟ୍ ପ୍ରୟୋଗ କରି ଜମିକୁ ଫ୍ରାଏବଲ୍ ଏବଂ ଲେଭଲ୍ କରନ୍ତୁ |

  • କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ସମୟରେ ଉପଯୁକ୍ତ ପରିମାଣର ଗା d ଗୋବର କିମ୍ବା କମ୍ପୋଷ୍ଟ ଖତ ମିଶାନ୍ତୁ |

  • କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ ଏକର କ୍ଷେତରେ 26 କିଲୋଗ୍ରାମ ନାଇଟ୍ରୋଜେନ, 22 କିଲୋଗ୍ରାମ ଫସଫରସ୍ ଏବଂ 16 କିଲୋଗ୍ରାମ ପୋଟାଶ ମିଶାନ୍ତୁ |

  • ଜଳ ଲଗାଇବା ଛୋଟ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକରେ ପୋକ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ | ତେଣୁ କ୍ଷେତରେ ଜଳ ନିଷ୍କାସନ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ବ୍ୟବସ୍ଥା କର |

ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:

ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଯେ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ବର୍ଣ୍ଣିତ ପଦ୍ଧତି ସହିତ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଆପଣ ତରଭୁଜର ଏକ ଉନ୍ନତ ଫସଲ ପାଇପାରିବେ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |

21 September 2021

शेयर करें

कोई टिप्पणी नहीं है

फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें

अधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करें