विवरण

କଦଳୀ ଫଳଗୁଡିକ ହଳଦିଆ ହୋଇ ଶୁଖିଯିବାକୁ କିପରି ରୋକାଯାଇପାରିବ?

लेखक : Soumya Priyam

ଛୋଟ ଛୋଟ ଫଳର ହଳଦିଆ ଏବଂ ଶୁଖିବା ସମସ୍ୟା ବ is ିବାରେ ଲାଗିଛି | ଏହା କଦଳୀ ଅମଳ ଉପରେ ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ | ଏହି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ | ଫଳଗୁଡ଼ିକ ହଳଦିଆ ହୋଇ ଶୁଖିଯିବାର ଅନେକ କାରଣ ହୋଇପାରେ | ଏଥି ମଧ୍ୟରେ ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗ, କୀଟନାଶକ, ଜଳସେଚନର ଅଭାବ, ଅସନ୍ତୁଳିତ ପରିମାଣର ସାର ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ | ଏହି ସମସ୍ତ କାରଣ ମଧ୍ୟରେ ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗ ହେଉଛି ମୁଖ୍ୟ କାରଣ | ଏହି ପୋଷ୍ଟ ମାଧ୍ୟମରେ, ଆସନ୍ତୁ ଗୁଣ୍ଡ ଫଳ ଉପରେ ପ୍ରଭାବ ପକାଉଥିବା ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗ ବିଷୟରେ ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ ଜାଣିବା |

ରୋଗର ଲକ୍ଷଣ

  • ପ୍ରଥମେ ଛୋଟ ଫଳ ସହିତ ଫୁଲ ଶୁଖିବା ଆରମ୍ଭ କରେ |

  • ଧୀରେ ଧୀରେ ଏହି ରୋଗ ଫଳ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ |

  • କିଛି ସମୟ ପରେ ଛୋଟ ଫଳଗୁଡ଼ିକ ହଳଦିଆ ଏବଂ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହୋଇଯାଏ |

  • ରୋଗ ଆଗକୁ ବ, ଼ିବା ସହିତ ଫଳଗୁଡ଼ିକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଶୁଖିଯାଏ |

କିପରି ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବେ?

  • ନିୟମିତ ବ୍ୟବଧାନରେ ଫସଲ ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତୁ |

  • ପ୍ରତି ଲିଟର ପାଣିରେ 2 ମିଲି କାର୍ବେଣ୍ଡାଜିମ୍ ସହିତ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |

  • 15 ଦିନର ବ୍ୟବଧାନରେ ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |

  • ଏହା ବ୍ୟତୀତ, 15 ଲିଟର ପାଣିରେ 25 ଗ୍ରାମ ଦେହତ୍ ଫୁଲ୍ ଷ୍ଟପ୍ ସ୍ପ୍ରେ କରି ଏହି ରୋଗକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ |

ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:

  • ଏଠାରୁ ବୋତଲ ଗୁଣ୍ଡ ଚାଷ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ, ମାଟି ଏବଂ ଜଳବାୟୁ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |

ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରମାଣିତ ହେବ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକ ସାଙ୍ଗମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହା ଦ୍ other ାରା ଅନ୍ୟ କୃଷକ ବନ୍ଧୁମାନେ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ ଫଳଗୁଡିକ ଖସିଯିବାରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |

21 September 2021

शेयर करें

कोई टिप्पणी नहीं है

फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें

सवाल पूछें
अधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करें

Ask Help