विवरण
ଗାଜରର ଭଲ ଫସଲ ପାଇଁ ଏହି ଉପାୟରେ କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
लेखक : Pramod

ଚାଷ କରାଯାଉଥିବା ଶୀତ season ତୁରେ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରୁ ଗାଜର ଅନ୍ୟତମ | ଏହା ସାଧାରଣତ a ସାଲାଡ ଭାବରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ | ଏହା ବ୍ୟତୀତ ପନିପରିବା, ତରକାରୀ ଇତ୍ୟାଦି ମଧ୍ୟ ଏଥିରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ | ପ୍ରୋଟିନରେ ଭରପୂର ମୂଳ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରୁ ଗାଜର ଅନ୍ୟତମ | ଏଠାରୁ ଚାଷ କରିବା ପୂର୍ବରୁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ପଦ୍ଧତି ଦେଖନ୍ତୁ |
ଚାଷ ପ୍ରସ୍ତୁତି |
-
କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ ପ୍ରଥମେ ବିଜୟ ପ୍ଲୋ ସହିତ 2 ଥର ହଳ କରନ୍ତୁ |
-
ଏହା ପରେ, to ରୁ times ଥର ହାଲୁକା ହଳ କରନ୍ତୁ |
-
ହାଲୁକା ଚାଷ ପାଇଁ ଦେଶ ହଳ କିମ୍ବା କୃଷକ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରିବ |
-
ଶେଷ ଚାଷ ସମୟରେ, ଏକର ଜମିରେ 10 ରୁ 12 ଟନ୍ ଭଲ କ୍ଷୟ ହୋଇଥିବା ଗା cow ଗୋବର ମିଶାନ୍ତୁ | ଗା d ଗୋବର ଖତ ବଦଳରେ ଗୋବର ଖତ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇପାରେ |
-
ଟର୍ମାଇଟ୍, ଗୋବର ପୋକ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ କୀଟନାଶକରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଏକର ପିଛା 0.3। %% ଗ୍ରାମ ହାରରେ kg କିଲୋଗ୍ରାମ ଫିପ୍ରୋନିଲ୍ ମିଶ୍ରଣ କରନ୍ତୁ |
-
କ୍ଷେତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ ଏକର କ୍ଷେତରେ 20 କିଲୋଗ୍ରାମ ନାଇଟ୍ରୋଜେନ, 18 କିଲୋଗ୍ରାମ ଫସଫରସ୍ ଏବଂ 20 କିଲୋଗ୍ରାମ ପୋଟାଶ ମିଶାନ୍ତୁ |
-
ହଳ କରିବା ପରେ, କ୍ଷେତର ମାଟିକୁ ଫ୍ରାଏବଲ୍ ଏବଂ ଲେଭଲ୍ କରିବା ପାଇଁ କ୍ଷେତରେ ଏକ ପ୍ୟାଟ୍ ରଖନ୍ତୁ |
-
ମଞ୍ଜି ବୁଣିବା ପାଇଁ କ୍ଷେତରେ ଶଯ୍ୟା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
-
ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ 30 ରୁ 40 ସେମି ଦୂରତା ରଖନ୍ତୁ |
-
ଏହି ଶଯ୍ୟାରେ ମଞ୍ଜି ବୁଣନ୍ତୁ, ବୁଣିବା ପରେ ହାଲୁକା ଜଳସେଚନ କରନ୍ତୁ |
-
ମାଟିରେ ଆର୍ଦ୍ରତା ଅଭାବ ହେବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ | ଏହା ସହିତ ଡ୍ରେନେଜ୍ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଉପଯୁକ୍ତ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯିବା ଉଚିତ୍ |
ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ବର୍ଣ୍ଣିତ ପଦ୍ଧତିରେ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଆପଣ ଗାଜରର ଏକ ଭଲ ଫସଲ ପାଇପାରିବେ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନାକୁ ଉପଯୁକ୍ତ ମନେ କରିଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଆମକୁ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ପଚାରନ୍ତୁ |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
सवाल पूछेंअधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करेंAsk Help