पोस्ट विवरण

ଧନିଆର ଲାଭ |

सुने

Coriander ଆମର ଦେଶର ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତ ଗୃହ ବ୍ୟବହୃତ ହୋଇଥାଏ। ସବୁଜ ପତ୍ର ଚଟଣୀ ତିଆରି କରିବା ସହିତ ପନିପରିବା ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପାତ୍ରରେ ସଜାଇବା ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ | ଏହାର ଦାନଗୁଡିକ ମୁଖ୍ୟ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ | ଧନିଆ ପତ୍ରର ସବୁଜ ପତ୍ର ସହିତ ଏହାର ମଞ୍ଜି ଅର୍ଥାତ୍ ଶସ୍ୟ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଏଥିରେ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ | ଯେଉଁଥିରେ ଜିଙ୍କ , ଫାଇବର, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆଇରନ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ ଇ, ଭିଟାମିନ୍ କେ, ଭିଟାମିନ୍ ବି 6, ଫସଫରସ୍ , ପୋଟାସିୟମ୍, ତମ୍ବା ଏବଂ ମାଙ୍ଗାନିଜ୍ ମୁଖ୍ୟ ଅଟେ | ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମେ ଅନେକ ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇପାରିବା | ତେଣୁ ଧନିଆର କିଛି ପ୍ରମୁଖ ଲାଭ ଜାଣିବା ଉଚିତ୍ |

  • ପେଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା: ଧନିଆର ଥଣ୍ଡା ପ୍ରଭାବ ରହିଥାଏ, ତେଣୁ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ପେଟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଅନେକ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ | ଏହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ମଧ୍ୟ ଉନ୍ନତ କରିଥାଏ | ଏହା ସହିତ ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା , ଅଦୃଶ୍ୟତା, କୋଲାଇଟିସରେ ମଧ୍ୟ ଆରାମ ମିଳିଥାଏ |

  • ମଧୁମେହରୁ ମୁକ୍ତି: ଧନିଆ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମଧୁମେହରେ ମଧ୍ୟ ଆରାମ ମିଳିଥାଏ | ଧନିଆ ଜଳର ବ୍ୟବହାର ରକ୍ତରେ ଇନସୁଲିନର ପରିମାଣକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ |

  • ଆଖି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ: ଧନିଆ ମଞ୍ଜି ଭାଙ୍ଗି ପାଣିରେ ଫୁଟାନ୍ତୁ | ଥଣ୍ଡା ହେବା ପରେ ଏହାକୁ ଫିଲ୍ଟର୍ କରନ୍ତୁ | ଜଳିବା, ଯନ୍ତ୍ରଣା, ଜଳଜଳ ଆଖିରେ ଦୁଇଟି ବୁନ୍ଦା ଲଗାଇଲେ ଆରାମ ମିଳିଥାଏ |

  • ଚର୍ମ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ: ଧନିଆ ଆମ ଚର୍ମ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ | ଏହା କେବଳ ବ୍ରଣ ପାଇଁ ଏକ ପାନିଆ ନୁହେଁ, ଏହା ଚାପ୍ ଓଠ, ଉତ୍ତାପ ରଶ୍ମି ଇତ୍ୟାଦିକୁ ମଧ୍ୟ ଭଲ କରିଥାଏ |

ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଧନିଆର ବ୍ୟବହାରରେ ଅନେକ ଲାଭ ଅଛି | ଏହା ହୃଦ୍ ରୋଗ, ପାଟି ଏବଂ ଜିଭରେ ଘା ’, ଅନିଦ୍ରା, ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧା , ଗଳା ଯନ୍ତ୍ରଣା, ହାଲିଟୋସିସ୍, ନାକରୁ ରକ୍ତସ୍ରାବ, ହାଇକପ୍, ବାନ୍ତି, arr ାଡ଼ା, ଥାଇରଏଡ୍ ଗ୍ରନ୍ଥିର ବୃଦ୍ଧି, ସ୍ପ୍ରେନ୍, ନିଆଁରୁ ଜଳିବା ଇତ୍ୟାଦି ଅନେକ ସମସ୍ୟାରେ ଏହା ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ |

Somnath Gharami

Dehaat Expert

21 September 2021

शेयर करें
banner
फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ

फसल चिकित्सक से मुफ़्त सलाह पाएँ