विवरण

ଚା ପତ୍ର: ଏକ ପ୍ରାକୃତିକ ସାର |

लेखक : Soumya Priyam

କ୍ଷତିକାରକ ରାସାୟନିକ ପଦାର୍ଥର ଖରାପ ପ୍ରଭାବ ଯୋଗୁଁ କୃଷକମାନେ ଜ organic ବିକ ଚାଷ ପ୍ରତି ଆକର୍ଷିତ ହେଉଛନ୍ତି | ବର୍ତ୍ତମାନ ଯେତେବେଳେ ଜ organic ବିକ ଚାଷ ବିଷୟରେ, ଉଦ୍ଭିଦରେ ବ୍ୟବହୃତ ସାର ମଧ୍ୟ ଜ organic ବିକ ହେବା ଉଚିତ | ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ବ୍ୟବହୃତ ଚା ପତ୍ର ଯାହାକୁ ଆମେ ପ୍ରାୟତ away ଫିଙ୍ଗିଥାଉ, ଏହା ଜ organic ବିକ ଖତ ପାଇଁ ଏକ ଉତ୍ତମ ବିକଳ୍ପ |

ଚା ପତ୍ରରେ ନାଇଟ୍ରୋଜେନ୍, ମିନେରାଲ୍ସ, ପୋଟାସିୟମ୍, ଫସଫରସ୍, ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ମାଇକ୍ରୋନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟସ୍ ମିଳିଥାଏ | ତେଣୁ, ଏହା ଉଦ୍ଭିଦମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ମହାନ ପ୍ରାକୃତିକ ସାର ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ | ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଉଦ୍ଭିଦକୁ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଏ |

ଯଦି ଆପଣ ରୋଷେଇ ବଗିଚା ମଧ୍ୟ କରନ୍ତି, ଚା ତିଆରି କରିବା ପରେ ଏହାର ପତ୍ର ପକାଇବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଏହାକୁ ପାଣିରେ ସଫା କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଖରାରେ ଭଲ ଭାବରେ ଶୁଖାନ୍ତୁ | ଏହା ପରେ, ଏହାକୁ ଉଦ୍ଭିଦ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରାକୃତିକ ସାର ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ | ଏହା ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକର ଭଲ ବୃଦ୍ଧି ଘଟାଏ |

ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଚା ’ପତ୍ରକୁ ଅନ୍ୟ ଫଳର ଚୋପା, ପତ୍ର, ଘାସ ଇତ୍ୟାଦି ସହିତ ମିଶାଇ ଉଚ୍ଚମାନର କମ୍ପୋଷ୍ଟ ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇପାରେ |

21 September 2021

शेयर करें

कोई टिप्पणी नहीं है

फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें

सवाल पूछें
अधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करें

Ask Help