विवरण
ବଗିଚା: ଫଳ କ୍ଷୟ |
लेखक : Soumya Priyam
ପତ୍ରରେ ବ୍ରାଉନ୍ ଗୋଲାକାର ଦାଗ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ, ଯାହା ପରେ ଅନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଆକାର ହୋଇଯାଏ | ଫଳ ଉପରେ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗର କୋମଳ, ଓଦା ଏବଂ କୁଞ୍ଚିତ ଦାଗ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଫଳଗୁଡ଼ିକ କ୍ଷୟ ହେବାକୁ ଲାଗେ | ଅସୁସ୍ଥ ଫୁଲ ଏବଂ ଏହାର ଫୁଲର ଡାଳ କଳା ଏବଂ ଛୋଟ ହୋଇଯାଏ | ରୋଗ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ପାଇଁ ସୁପାରିଶ କରାଯାଇଥିବା medicine ଷଧ ଯେପରିକି: 30g ଫୁଲଷ୍ଟପ୍ + 10g ପଞ୍ଚ କିମ୍ବା 25 ଗ୍ରାମ | ଏଣ୍ଟ୍ରାକାଲ୍ କିମ୍ବା 30g ଟ୍ୟାଙ୍କ ପ୍ରତି ପାଣିରେ ଦ୍ରବୀଭୂତ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଶକ୍ତି ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତୁ |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
सवाल पूछेंअधिक जानकारी के लिए हमारे कस्टमर केयर को कॉल करें
कृषि सलाह प्राप्त करेंAsk Help