विवरण
ଅମଳ ପରେ ପନିପରିବାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ସତେଜ ରଖିବାର ଉପାୟ |
लेखक : Dr. Pramod Murari

ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଏବଂ ବର୍ଷା, ତୁରେ, ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହେବାକୁ ଲାଗେ | ଅନେକ ଥର ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଅମଳ ପରେ କୃଷକମାନେ ସେମାନଙ୍କୁ ଅଖା ଭର୍ତ୍ତି କରି ଏକ ବନ୍ଦ କୋଠରୀରେ ରଖନ୍ତି | ଏହାଦ୍ୱାରା ପନିପରିବା ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ | ଖରାପ ଗୁଣ ଯୋଗୁଁ ପନିପରିବା ବଜାରରେ ଉପଯୁକ୍ତ ମୂଲ୍ୟ ପାଇବାରେ ସକ୍ଷମ ନୁହଁନ୍ତି | ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ପତଳା ପନିପରିବା ଫିଙ୍ଗିବା ଛଡା ଅନ୍ୟ କ way ଣସି ଉପାୟ ନାହିଁ | ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ କୃଷକମାନେ ବହୁ କ୍ଷତି ସହୁଛନ୍ତି। ଯଦି ଆପଣ ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳର ଚାଷ ମଧ୍ୟ କରନ୍ତି, ତେବେ ଅମଳ ପରେ ଦେଖନ୍ତୁ, ପନିପରିବାକୁ ଏଠାରୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କିପରି ସତେଜ ରଖାଯାଏ |
ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳରେ ସତେଜତା ରକ୍ଷା କରିବାର ଉପାୟ |
-
ପନିପରିବା ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ଖରାରେ ରଖନ୍ତୁ ନାହିଁ |
-
ପନିପରିବାକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ଥଣ୍ଡା ସ୍ଥାନରେ ରଖନ୍ତୁ |
-
ରସୁଣକୁ ଭଲ ଚାଳିତ ରଖିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ଏକ ପେଟ ବ୍ୟାଗରେ ଟାଙ୍ଗନ୍ତୁ | ଏହା ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରସୁଣକୁ ନଷ୍ଟ କରିବ ନାହିଁ |
-
ଆଳୁ ଏବଂ ପିଆଜକୁ ଏକାଠି ରଖନ୍ତୁ ନାହିଁ |
-
ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ତାମ୍ରକୁ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଲୁଣ ରଖନ୍ତୁ | ଏହା ସହିତ ତାମ୍ର ରଙ୍ଗ ଏବଂ ସୁଗନ୍ଧ ପ୍ରାୟ 1 ବର୍ଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅକ୍ଷୁର୍ଣ୍ଣ ରହିବ |
-
ସବୁବେଳେ ସବୁଜ ପନିପରିବା ବିସ୍ତାର କରନ୍ତୁ | ପନିପରିବା ଗଦା କରନ୍ତୁ ନାହିଁ | ଏହା ପନିପରିବା କ୍ଷୟ ହୋଇପାରେ |
-
ସବୁଜ ଏବଂ ପତ୍ରଯୁକ୍ତ ପନିପରିବାକୁ ଏକ ଶୁଖିଲା ସ୍ଥାନରେ ରଖନ୍ତୁ | ଏହା ପନିପରିବାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ସତେଜ ରଖିବ |
-
ପାଳଙ୍ଗ, ଅମୃତଭଣ୍ଡା ପରି ପତ୍ରଯୁକ୍ତ ପନିପରିବା ଅମଳ କରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଛୋଟ ଗୁଣ୍ଡରେ ବାନ୍ଧି ଖବରକାଗଜରେ ଗୁଡ଼ାଇ ରଖନ୍ତୁ |
-
ପନିପରିବା ଟୋକେଇ ଏବଂ ଅଖା ପରସ୍ପର ଉପରେ ରଖିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ |
-
ଷ୍ଟ୍ରବେରି ଅମଳ କରିବା ପରେ ପ୍ରଥମେ ଫଳକୁ ଭିନେଗାରରେ ମିଶାଇ ପାଣିରେ ଧୋଇ ଭଲଭାବେ ଶୁଖାନ୍ତୁ |
-
କଦଳୀ ଫଳ ଅତି ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ | ଥଣ୍ଡା ଭଣ୍ଡାରରେ କଦଳୀ ଫଳ ରଖିବା ଠାରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ | ଏହାଦ୍ୱାରା କଦଳୀ ଚୋପା କଳା ହୋଇଯାଏ | କଦଳୀ ଫଳର ସତେଜତା ରକ୍ଷା କରିବାକୁ, ଏହାକୁ କୋଠରୀ ତାପମାତ୍ରାରେ ଏକ ଏୟାରଟାଇଟ୍ ପ୍ଲାଷ୍ଟିକ୍ ବ୍ୟାଗରେ ରଖନ୍ତୁ |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
-
ଏଠାରୁ ପନିପରିବାରେ ଫୁଲ ଏବଂ ଫଳ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ସଠିକ୍ ଉପାୟ ଦେଖନ୍ତୁ |
ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଏହି ସୂଚନା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରମାଣିତ ହେବ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକ ସାଙ୍ଗମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହା ଦ୍ more ାରା ଅଧିକରୁ ଅଧିକ କୃଷକ ଏହି ପଦ୍ଧତିଗୁଡିକ ଗ୍ରହଣ କରି ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପନିପରିବା ଏବଂ ଫଳ ସତେଜ ରଖିପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର | କୃଷି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଅଧିକ ସୂଚନା ପାଇଁ ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳ ସହିତ ସଂଯୁକ୍ତ ରୁହ |
21 September 2021
जारी रखने के लिए कृपया लॉगिन करें
कोई टिप्पणी नहीं है
फसल संबंधित कोई भी सवाल पूछें
विशेषज्ञों से पूछें
घर बैठे मिट्टी के स्वास्थ्य की जानकारी प्राप्त करें
इस सेवा का प्रयोग करने हेतु कृपया देहात ऐप डाउनलोड करें
देहात ऐप डाउनलोड करें