Beej se bajar tak
 खोजें
 / 
 / 
ତରଭୁଜ ରୋଗ ଏବଂ ଏହାର ପ୍ରତିରୋଧ |

ତରଭୁଜ ରୋଗ ଏବଂ ଏହାର ପ୍ରତିରୋଧ |

लेखक - Lohit Baisla | 4/4/2020

ଗ୍ରୀଷ୍ମ gar ତୁରେ ତରଭୁଜ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ଗ୍ଲୁକୋଜର ପରିମାଣ ମଧ୍ୟ ଗରମ ଷ୍ଟ୍ରୋକ୍ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା କମିଯାଏ | ଅନେକ ପ୍ରକାରର ରୋଗ ଏପରି ଉପକାରୀ ଫଳରେ ମଧ୍ୟ ଦେଖାଯାଏ | ଏଠାରୁ ଆପଣ କୀଟନାଶକ ଏବଂ ତରଭୁଜ ରୋଗର ତାଲିକା ଦେଖିପାରିବେ |


    ୧। ମୁଖ୍ୟ କୀଟନାଶକ:

  • ସଫଳ

  • ଫଳ ମାଛି |

  • ମହୋ ପୋକ

    ୨। ମୁଖ୍ୟ ରୋଗ

  • ପାଉଡର ମୃଦୁ

  • ତରଭୁଜ ବୁଡ ନେକ୍ରୋସିସ୍ ଜୀବାଣୁ

  • ନରମ ଅସୀତା |

  • କାକୁଡି ମୋଜାଇକ୍ ଜୀବାଣୁ |

  • ଅଲସର ରୋଗ

  • ଜ୍ୱର ରୋଗ

  • କଳା ରଙ୍ଗ ରୋଗ

  • ବିଷ୍ଣୁ ରୋଗ

  • ଛାୟା ରୋଗ

0 लाइक और 0 कमेंट

कृषि विशेषज्ञ से मुफ़्त सलाह के लिए हमें कॉल करें

farmer-advisory

COPYRIGHT © DeHaat 2022

Privacy Policy

Terms & Condition

Contact Us

Know Your Soil

Soil Testing & Health Card

Health & Growth

Yield Forecast

Farm Intelligence

AI, ML & Analytics

Solution For Farmers

Agri solutions

Agri Input

Seed, Nutrition, Protection

Advisory

Helpline and Support

Agri Financing

Credit & Insurance

Solution For Micro-Entrepreneur

Agri solutions

Agri Output

Harvest & Market Access

Solution For Institutional-Buyers

Agri solutions

Be Social With Us:
LinkedIn
Twitter
Facebook