Details
ତରଭୁଜ ଚାଷ: କମ୍ ସମୟରେ ଅଧିକ ଲାଭ |
Author : Soumya Priyam
ତରଭୁଜରେ 92% ଜଳ, 0.2% ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ 0.3% ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି | ତରଭୁଜ ଅନ୍ୟ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବାକୁ କମ୍ ସମୟ ନେଇଥାଏ | ଗ୍ରୀଷ୍ମ its ତୁରେ ଏହାର ଚାହିଦା ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ କୃଷକମାନେ ଅଧିକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି |
-
ବାଲୁକା ମାଟିରେ ତରଭୁଜ ସହଜରେ ଲଗାଯାଇପାରିବ ଯେଉଁଠାରେ ଅନ୍ୟ ଫସଲ ଚାଷ କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ |
-
ଅନ୍ୟ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ଏହା କମ୍ ଖତ ଆବଶ୍ୟକ କରେ | ଏହାଦ୍ୱାରା ଚାଷୀଙ୍କ ମୂଲ୍ୟ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ |
-
ତରଭୁଜ ଫସଲ 90 ରୁ 100 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ |
-
ତରଭୁଜ ଫଳିବା ପରେ ପାଚିବା ପାଇଁ 30 ରୁ 35 ଦିନ ଲାଗେ |
-
ମଞ୍ଜିକୁ 24 ରୁ 36 ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ଭିଜାଇବା ପରେ ଫସଲ ବୁଣିବାର 7 ରୁ 10 ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ପହଞ୍ଚେ |
-
ତରଭୁଜର ଅମଳ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରକାର ଉପରେ ନିର୍ଭର କରେ | ହେକ୍ଟର ଜମିରେ ପ୍ରାୟ 400 ରୁ 600 କ୍ୱିଣ୍ଟାଲ ତରଭୁଜ ମିଳିପାରିବ |
21 September 2021
Please login to continue
No comments
Ask any questions related to crops
Ask questionsCall our customer care for more details
Take farm adviceAsk Help