Beej se bajar tak
 खोजें
 / 
 / 
ତରଭୁଜ ଚାଷ: କମ୍ ସମୟରେ ଅଧିକ ଲାଭ |

ତରଭୁଜ ଚାଷ: କମ୍ ସମୟରେ ଅଧିକ ଲାଭ |

लेखक - Dr. Pramod Murari | 4/4/2020

ତରଭୁଜରେ 92% ଜଳ, 0.2% ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ 0.3% ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି | ତରଭୁଜ ଅନ୍ୟ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବାକୁ କମ୍ ସମୟ ନେଇଥାଏ | ଗ୍ରୀଷ୍ମ its ତୁରେ ଏହାର ଚାହିଦା ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ କୃଷକମାନେ ଅଧିକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି |

  • ବାଲୁକା ମାଟିରେ ତରଭୁଜ ସହଜରେ ଲଗାଯାଇପାରିବ ଯେଉଁଠାରେ ଅନ୍ୟ ଫସଲ ଚାଷ କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ |

  • ଅନ୍ୟ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ଏହା କମ୍ ଖତ ଆବଶ୍ୟକ କରେ | ଏହାଦ୍ୱାରା ଚାଷୀଙ୍କ ମୂଲ୍ୟ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ |

  • ତରଭୁଜ ଫସଲ 90 ରୁ 100 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ |

  • ତରଭୁଜ ଫଳିବା ପରେ ପାଚିବା ପାଇଁ 30 ରୁ 35 ଦିନ ଲାଗେ |

  • ମଞ୍ଜିକୁ 24 ରୁ 36 ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ଭିଜାଇବା ପରେ ଫସଲ ବୁଣିବାର 7 ରୁ 10 ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ପହଞ୍ଚେ |

  • ତରଭୁଜର ଅମଳ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରକାର ଉପରେ ନିର୍ଭର କରେ | ହେକ୍ଟର ଜମିରେ ପ୍ରାୟ 400 ରୁ 600 କ୍ୱିଣ୍ଟାଲ ତରଭୁଜ ମିଳିପାରିବ |

0 लाइक और 0 कमेंट

कृषि विशेषज्ञ से मुफ़्त सलाह के लिए हमें कॉल करें

farmer-advisory

COPYRIGHT © DeHaat 2022

Privacy Policy

Terms & Condition

Contact Us

Know Your Soil

Soil Testing & Health Card

Health & Growth

Yield Forecast

Farm Intelligence

AI, ML & Analytics

Solution For Farmers

Agri solutions

Agri Input

Seed, Nutrition, Protection

Advisory

Helpline and Support

Agri Financing

Credit & Insurance

Solution For Micro-Entrepreneur

Agri solutions

Agri Output

Harvest & Market Access

Solution For Institutional-Buyers

Agri solutions

Be Social With Us:
LinkedIn
Twitter
Facebook