Details

ତରଭୁଜ ଚାଷ: କମ୍ ସମୟରେ ଅଧିକ ଲାଭ |

Author : Soumya Priyam

ତରଭୁଜରେ 92% ଜଳ, 0.2% ପ୍ରୋଟିନ୍ ଏବଂ 0.3% ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି | ତରଭୁଜ ଅନ୍ୟ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବାକୁ କମ୍ ସମୟ ନେଇଥାଏ | ଗ୍ରୀଷ୍ମ its ତୁରେ ଏହାର ଚାହିଦା ବୃଦ୍ଧି ହେତୁ କୃଷକମାନେ ଅଧିକ ଲାଭ ପାଆନ୍ତି |

  • ବାଲୁକା ମାଟିରେ ତରଭୁଜ ସହଜରେ ଲଗାଯାଇପାରିବ ଯେଉଁଠାରେ ଅନ୍ୟ ଫସଲ ଚାଷ କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ |

  • ଅନ୍ୟ ଫସଲ ତୁଳନାରେ ଏହା କମ୍ ଖତ ଆବଶ୍ୟକ କରେ | ଏହାଦ୍ୱାରା ଚାଷୀଙ୍କ ମୂଲ୍ୟ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ |

  • ତରଭୁଜ ଫସଲ 90 ରୁ 100 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ |

  • ତରଭୁଜ ଫଳିବା ପରେ ପାଚିବା ପାଇଁ 30 ରୁ 35 ଦିନ ଲାଗେ |

  • ମଞ୍ଜିକୁ 24 ରୁ 36 ଘଣ୍ଟା ପାଣିରେ ଭିଜାଇବା ପରେ ଫସଲ ବୁଣିବାର 7 ରୁ 10 ଦିନ ପୂର୍ବରୁ ପହଞ୍ଚେ |

  • ତରଭୁଜର ଅମଳ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରକାର ଉପରେ ନିର୍ଭର କରେ | ହେକ୍ଟର ଜମିରେ ପ୍ରାୟ 400 ରୁ 600 କ୍ୱିଣ୍ଟାଲ ତରଭୁଜ ମିଳିପାରିବ |

21 September 2021

share

No comments

Ask any questions related to crops

Ask questions
Call our customer care for more details
Take farm advice

Ask Help