Beej se bajar tak
 खोजें
 / 
 / 
ମୁଙ୍ଗ ଅମଳ

ମୁଙ୍ଗ ଅମଳ

लेखक - Lohit Baisla | 13/6/2020

ମୁଙ୍ଗ ଚାଷ ପରେ ଠିକ୍ ସମୟରେ ଅମଳ ଆବଶ୍ୟକ | ଅମଳ ଅମଳ ଉଭୟ ଅମଳ ଏବଂ ଶସ୍ୟର ଗୁଣ ହ୍ରାସ କରେ |

  • ମୁଙ୍ଗ ଫସଲ ପରିପକ୍ୱ ହେବା ପାଇଁ ହାରାହାରି 65 ରୁ 70 ଦିନ ଲାଗେ |

  • ମୁଙ୍ଗ ଜୁଲାଇରେ ବୁଣାଯାଏ, ତା’ପରେ ସେପ୍ଟେମ୍ବର-ଅକ୍ଟୋବର ପ୍ରାରମ୍ଭରେ ଅମଳ କରାଯାଇପାରେ |

  • ଫେବୃଆରୀ-ମାର୍ଚ୍ଚରେ ବୁଣାଯାଇଥିବା ଫସଲ ମେ ମାସରେ ଅମଳ କରାଯାଇପାରେ |

  • ଯେତେବେଳେ ମହୁ ବାଇଗଣ ହାଲୁକା ବାଦାମୀ କିମ୍ବା କଳା ରଙ୍ଗରେ ପରିଣତ ହେବା ଆରମ୍ଭ କରେ ସେତେବେଳେ ଏହା ଅମଳ କରାଯିବା ଉଚିତ |

  • ଅମଳ ସମୟରେ, ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ସମସ୍ତ ବିନ୍ସ ଏକ ସମୟରେ ପାଚି ନଥାଏ |

  • ଯଦି ଆମେ ସମସ୍ତ ବାଇଗଣ ପାଚିବା ପାଇଁ ଅପେକ୍ଷା କରୁ, ପ୍ରଥମ ପାଚିଲା ଡାଲି ଫାଟିଯିବ | ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆପଣଙ୍କୁ କ୍ଷତିର ସାମ୍ନା କରିବାକୁ ପଡିପାରେ |

  • ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ପୋଡଗୁଡିକ 2-3-times ଥର ଛଡ଼ାଯାଇପାରିବ | ଶେଷରେ, ଆପଣ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ଅମଳ କରିବା ଉଚିତ୍ |

  • ଅମଳ ପରେ ଗୋଟିଏ ଦିନ ପାଇଁ ଉଦ୍ଭିଦକୁ ଶୁଖିବାକୁ ଛାଡିଦିଅ |

  • ତୁମେ ଏକ ଥ୍ରେସର ସାହାଯ୍ୟରେ ଶସ୍ୟକୁ ଅଲଗା କରି ପାରିବ |

  • ଶସ୍ୟକୁ ସଂରକ୍ଷଣ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଖରାରେ ଶୁଖାନ୍ତୁ | ଯେତେବେଳେ ଶସ୍ୟରେ ଥିବା ଆର୍ଦ୍ରତା 8 ରୁ 10 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚେ, ସେତେବେଳେ ଏହାକୁ ସଂରକ୍ଷଣ କରାଯାଇପାରିବ |

0 लाइक और 0 कमेंट

कृषि विशेषज्ञ से मुफ़्त सलाह के लिए हमें कॉल करें

farmer-advisory

COPYRIGHT © DeHaat 2022

Privacy Policy

Terms & Condition

Contact Us

Know Your Soil

Soil Testing & Health Card

Health & Growth

Yield Forecast

Farm Intelligence

AI, ML & Analytics

Solution For Farmers

Agri solutions

Agri Input

Seed, Nutrition, Protection

Advisory

Helpline and Support

Agri Financing

Credit & Insurance

Solution For Micro-Entrepreneur

Agri solutions

Agri Output

Harvest & Market Access

Solution For Institutional-Buyers

Agri solutions

Be Social With Us:
LinkedIn
Twitter
Facebook