Beej se bajar tak
 खोजें
 / 
 / 
ମକା ଅମଳ

ମକା ଅମଳ

लेखक - Lohit Baisla | 29/4/2020

ଆମେ ସମସ୍ତେ ଜାଣୁ ଯେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ମକର ପରିପକ୍ୱତା ଅବଧି ମଧ୍ୟ ଭିନ୍ନ ଅଟେ | ଅନେକ ପ୍ରଜାତି ଫସଲ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ ଅଧିକ ସମୟ ନେଇଥିବାବେଳେ ସେଠାରେ ମଧ୍ୟ ଏପରି ଅନେକ ପ୍ରଜାତି ଅଛନ୍ତି ଯାହାର ଫସଲ ଶୀଘ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ | ଫସଲ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବା ପରେ, ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ ହେଉଛି ଅମଳ , ଶସ୍ୟ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ସଂରକ୍ଷଣ |

  • ମକା ଫସଲ ପାଚିଲା ପରେ ମକା ଶସ୍ୟର ରଙ୍ଗ ହଳଦିଆ ହୋଇଯାଏ |

  • ଶସ୍ୟ ସହିତ ମକାକୁ ଆଚ୍ଛାଦନ କରୁଥିବା ପତ୍ରର ରଙ୍ଗ ମଧ୍ୟ ହାଲୁକା ହଳଦିଆ ହୋଇଯାଏ | ଫସଲ ଅମଳ କରିବା ପାଇଁ ଏହା ହେଉଛି ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ |

  • ମକା ଦୁଇଥର ଅମଳ କରାଯାଏ | ପ୍ରଥମେ କ୍ଷେତରୁ ଉଦ୍ଭିଦ ଅମଳ କରାଯାଏ |

  • ଉଦ୍ଭିଦ ଅମଳ କରିବା ପରେ, ମକା ଗଛରୁ ଅଲଗା ହୋଇଯାଏ |

  • ମକାକୁ କିଛି ଦିନ ସୂର୍ଯ୍ୟକିରଣରେ ଶୁଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ | ଶସ୍ୟ ଶୁଖିଯିବା ପରେ ହିଁ ଏହାକୁ ଥ୍ରେସରରୁ ବାହାର କରାଯାଇଥାଏ |

  • ମକାକୁ ଉଦ୍ଭିଦରୁ ଅଲଗା କରିବା ପରେ କୃଷକମାନେ ଉଦ୍ଭିଦକୁ ପଶୁ ଫିଡ୍ ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ |

  • ଯଦି ଆପଣ ଶସ୍ୟ ଗଚ୍ଛିତ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ପ୍ରଥମେ ଶସ୍ୟକୁ ଭଲ ଭାବରେ ଶୁଖାନ୍ତୁ |

0 लाइक और 0 कमेंट
यह भी पढ़ें -
मक्का:कॉर्न कॉब बोरर/ भुट्टा छेदक कीट
मक्का:कॉर्न कॉब बोरर/ भुट्टा छेदक कीट

कृषि विशेषज्ञ से मुफ़्त सलाह के लिए हमें कॉल करें

farmer-advisory

COPYRIGHT © DeHaat 2022

Privacy Policy

Terms & Condition

Contact Us

Know Your Soil

Soil Testing & Health Card

Health & Growth

Yield Forecast

Farm Intelligence

AI, ML & Analytics

Solution For Farmers

Agri solutions

Agri Input

Seed, Nutrition, Protection

Advisory

Helpline and Support

Agri Financing

Credit & Insurance

Solution For Micro-Entrepreneur

Agri solutions

Agri Output

Harvest & Market Access

Solution For Institutional-Buyers

Agri solutions

Be Social With Us:
LinkedIn
Twitter
Facebook