ଲେମ୍ବୁ ଘାସର ଚାହିଦା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି | ଏହାର ପତ୍ରରୁ ତେଲ ବାହାର କରାଯାଏ | ଏହି ତେଲର ଅଧିକାଂଶ ଅତର ଏବଂ ଅନେକ ପ୍ରକାରର ପ୍ରସାଧନ ସାମଗ୍ରୀ ତିଆରିରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ | ଏହାର ପତ୍ରରେ ଲେମ୍ବୁ ପରି ସୁଗନ୍ଧ ଅଛି, ତେଣୁ ଲେମ୍ବୁ ଘାସ ନାମ | ନର୍ସରୀ ଏବଂ ଏହାର ଚାଷ ପାଇଁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସୂଚନା ଏଠାରୁ ମିଳିପାରିବ |
ନର୍ସରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତି |
କ୍ଷେତରେ ରୋପଣ କରିବା ପୂର୍ବରୁ, ବିହନଗୁଡିକ ନର୍ସରୀରେ ବିହନ ଲଗାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ |
ନର୍ସରୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାକୁ, ମାଟିରେ ଗା d ଗୋବର କିମ୍ବା କମ୍ପୋଷ୍ଟ ମିଶାନ୍ତୁ |
ବର୍ତ୍ତମାନ 10 ସେମି ଦୂରରେ ଶଯ୍ୟା ତିଆରି କରି ମଞ୍ଜି ବୁଣନ୍ତୁ |
ବୁଣିବାର ପ୍ରାୟ 2 ମାସ ପରେ, ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକର ଉଚ୍ଚତା 12 ରୁ 16 ସେମି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପହଞ୍ଚେ |
ଏହି ସମୟରେ ବିହନକୁ ନର୍ସରୀରୁ ଯତ୍ନର ସହିତ ବାହାର କରି କ୍ଷେତରେ ଲଗାଇବା ଉଚିତ୍ |
ଚାଷ ପ୍ରସ୍ତୁତି |
କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ, ସର୍ବପ୍ରଥମେ, ଏହାକୁ ଏକ ମାଟି ବୁଲାଇବା ହଳ ସହିତ ତ୍ରିକୋଣୀୟ ଭାବରେ ହଳ କରନ୍ତୁ | ଏହା ତୃଣକ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଘାସ ନଷ୍ଟ କରିବ |
ଏହା ପରେ, ଏକର ଜମିରେ 10 କିଲୋଗ୍ରାମ ଏଣ୍ଡୋସୁଲଫାନ୍ 5% ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ | ଏହା ମାଟିରେ ଉପସ୍ଥିତ କୀଟମାନଙ୍କଠାରୁ ସୁରକ୍ଷା ଯୋଗାଇବ |
ଲେମ୍ବୁରସ୍ ଗଛଗୁଡିକ ଶଯ୍ୟାରେ ଲଗାଯାଏ | ତେଣୁ, ହଳ କରିବା ପରେ କ୍ଷେତରେ ଶଯ୍ୟା ତିଆରି କରନ୍ତୁ |
ପ୍ରାୟ 50 ସେମି ଦୂରରେ ଶଯ୍ୟା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ |
30 ରୁ 40 ସେମି ଦୂରରେ ଉଦ୍ଭିଦ ଲଗାଇବା ଉଚିତ୍ |
ମନେରଖନ୍ତୁ ଯେ ବିହନଗୁଡିକ 5 ରୁ 8 ସେମି ଗଭୀରତାରେ ରୋପଣ କରାଯିବା ଉଚିତ୍ | ଏହାଠାରୁ ଅଧିକ ଗଭୀରତାରେ ରୋପଣ କଲେ ଗଛର ଚେର କ୍ଷୟ ହେବ |
Soil Testing & Health Card
Health & GrowthYield Forecast
Farm IntelligenceAI, ML & Analytics
Solution For FarmersAgri solutions
Agri InputSeed, Nutrition, Protection
AdvisoryHelpline and Support
Agri FinancingCredit & Insurance
Solution For Micro-EntrepreneurAgri solutions
Agri OutputHarvest & Market Access
Solution For Institutional-BuyersAgri solutions