Details

କଖାରୁ ବର୍ଗ ପନିପରିବା ଚାଷ ପାଇଁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତି |

Author : Dr. Pramod Murari

କଖାରୁ ବର୍ଗ ପନିପରିବାରେ କଖାରୁ, ଗୁଣ୍ଡ, କଖାରୁ, ତରଭୁଜ, ତରଭୁଜ, କାକୁଡି, କାକୁଡି, ପେଥା, ତିକ୍ତ ଗୁଣ୍ଡ ଇତ୍ୟାଦି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ | ସାଧା ଅଞ୍ଚଳରେ, ଏହି ପନିପରିବା ସାଧାରଣତ February ଫେବୃଆରୀ ମାସରୁ ମେ ମାସରେ ଚାଷ କରାଯାଏ | ଯଦି ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଏହି season ତୁରେ କଖାରୁ ବର୍ଗର ପନିପରିବା ଚାଷ କରିବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି, ତେବେ ଏଠାରୁ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାର ପଦ୍ଧତି ଦେଖନ୍ତୁ |

  • କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବାବେଳେ, ସର୍ବୋଚ୍ଚ କ୍ଷେତ୍ରର ଗଭୀର ହଳ କରିବା |

  • ଏହା ପରେ 2 ରୁ 3 ଦିନ ପରେ ହାଲୁକା ହଳ କରନ୍ତୁ |

  • ହଳ କରିବା ପରେ ଏକ ପ୍ୟାଡ୍ ଲଗାନ୍ତୁ | ଏହା କ୍ଷେତର ମାଟିକୁ ଭଜା ଏବଂ ସ୍ତରୀୟ କରିବ |

  • ସାଧାରଣତ pump କଖାରୁ ବର୍ଗରେ ଏକର କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ 26 କିଲୋଗ୍ରାମ ନାଇଟ୍ରୋଜେନ୍, 22 କିଲୋଗ୍ରାମ ଫସଫରସ୍ ଏବଂ 16 କିଲୋଗ୍ରାମ ପୋଟାଶ୍ ଆବଶ୍ୟକ |

  • କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମୟରେ ଅଧା ନାଇଟ୍ରୋଜେନକୁ ପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିମାଣର ପୋଟାଶ ଏବଂ ଫସଫରସ୍ ସହିତ ମିଶାନ୍ତୁ |

  • ଅବଶିଷ୍ଟ ନାଇଟ୍ରୋଜେନକୁ 2 ଭାଗରେ ବଣ୍ଟନ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ସ୍ଥାୟୀ ଫସଲରେ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |

  • ନର୍ସରୀ ବ raised ଼ୁଥିବା ଉଦ୍ଭିଦ ପାଇଁ କ୍ଷେତ୍ର ଶଯ୍ୟା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ | ସମସ୍ତ ଶଯ୍ୟା ମଧ୍ୟରେ 2.5 ରୁ 3 ମିଟର ଦୂରତା ରଖନ୍ତୁ |

  • ବିଭିନ୍ନ ଶସ୍ୟ ଉପରେ ଲଗାଇବା, ବିଭିନ୍ନ ଫସଲର ଆବଶ୍ୟକତା ଅନୁଯାୟୀ ଦୂରତା ରଖିବା |

  • ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଉଦ୍ଭିଦଗୁଡିକ ପ୍ରତିରୋପଣ କରନ୍ତୁ | ପ୍ରତିରୋପଣ ପରେ ହାଲୁକା ଜଳସେଚନ ପ୍ରୟୋଗ କରନ୍ତୁ |

ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:

ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ବର୍ଣ୍ଣିତ ପଦ୍ଧତିରେ କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଆପଣ କଖାରୁ ଶ୍ରେଣୀ ପନିପରିବାର ଭଲ ଅମଳ ପାଇପାରିବେ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକ ସାଙ୍ଗମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହାଫଳରେ ଅନ୍ୟ କୃଷକ ବନ୍ଧୁମାନେ ମଧ୍ୟ ଏହି ସୂଚନାର ଲାଭ ଉଠାଇ ପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |

21 September 2021

share

No comments

Ask any questions related to crops

Ask questions
Call our customer care for more details
Take farm advice

Ask Help