ଛୋଟ ଛୋଟ ଫଳର ହଳଦିଆ ଏବଂ ଶୁଖିବା ସମସ୍ୟା ବ is ିବାରେ ଲାଗିଛି | ଏହା କଦଳୀ ଅମଳ ଉପରେ ପ୍ରତିକୂଳ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ | ଏହି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ | ଫଳଗୁଡ଼ିକ ହଳଦିଆ ହୋଇ ଶୁଖିଯିବାର ଅନେକ କାରଣ ହୋଇପାରେ | ଏଥି ମଧ୍ୟରେ ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗ, କୀଟନାଶକ, ଜଳସେଚନର ଅଭାବ, ଅସନ୍ତୁଳିତ ପରିମାଣର ସାର ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ | ଏହି ସମସ୍ତ କାରଣ ମଧ୍ୟରେ ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗ ହେଉଛି ମୁଖ୍ୟ କାରଣ | ଏହି ପୋଷ୍ଟ ମାଧ୍ୟମରେ, ଆସନ୍ତୁ ଗୁଣ୍ଡ ଫଳ ଉପରେ ପ୍ରଭାବ ପକାଉଥିବା ଫଙ୍ଗଲ୍ ରୋଗ ବିଷୟରେ ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ ଜାଣିବା |
ରୋଗର ଲକ୍ଷଣ
ପ୍ରଥମେ ଛୋଟ ଫଳ ସହିତ ଫୁଲ ଶୁଖିବା ଆରମ୍ଭ କରେ |
ଧୀରେ ଧୀରେ ଏହି ରୋଗ ଫଳ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ |
କିଛି ସମୟ ପରେ ଛୋଟ ଫଳଗୁଡ଼ିକ ହଳଦିଆ ଏବଂ ବାଦାମୀ ରଙ୍ଗ ହୋଇଯାଏ |
ରୋଗ ଆଗକୁ ବ, ଼ିବା ସହିତ ଫଳଗୁଡ଼ିକ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଶୁଖିଯାଏ |
କିପରି ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବେ?
ନିୟମିତ ବ୍ୟବଧାନରେ ଫସଲ ଯାଞ୍ଚ କରନ୍ତୁ |
ପ୍ରତି ଲିଟର ପାଣିରେ 2 ମିଲି କାର୍ବେଣ୍ଡାଜିମ୍ ସହିତ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |
15 ଦିନର ବ୍ୟବଧାନରେ ଆବଶ୍ୟକ ହେଲେ ସ୍ପ୍ରେ କରନ୍ତୁ |
ଏହା ବ୍ୟତୀତ, 15 ଲିଟର ପାଣିରେ 25 ଗ୍ରାମ ଦେହତ୍ ଫୁଲ୍ ଷ୍ଟପ୍ ସ୍ପ୍ରେ କରି ଏହି ରୋଗକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇପାରିବ |
ଆହୁରି ପ Read ଼ନ୍ତୁ:
ଏଠାରୁ ବୋତଲ ଗୁଣ୍ଡ ଚାଷ ପାଇଁ ଉପଯୁକ୍ତ ସମୟ, ମାଟି ଏବଂ ଜଳବାୟୁ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ପାଆନ୍ତୁ |
ଆମେ ଆଶା କରୁଛୁ ଏହି ପୋଷ୍ଟରେ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୂଚନା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରମାଣିତ ହେବ | ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସୂଚନା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି, ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ କୃଷକ ସାଙ୍ଗମାନଙ୍କ ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅଂଶୀଦାର କରନ୍ତୁ | ଯାହା ଦ୍ other ାରା ଅନ୍ୟ କୃଷକ ବନ୍ଧୁମାନେ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ ଫଳଗୁଡିକ ଖସିଯିବାରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବେ | ମନ୍ତବ୍ୟ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ଆପଣଙ୍କର ପ୍ରଶ୍ନ ଆମକୁ ପଚାର |
Soil Testing & Health Card
Health & GrowthYield Forecast
Farm IntelligenceAI, ML & Analytics
Solution For FarmersAgri solutions
Agri InputSeed, Nutrition, Protection
AdvisoryHelpline and Support
Agri FinancingCredit & Insurance
Solution For Micro-EntrepreneurAgri solutions
Agri OutputHarvest & Market Access
Solution For Institutional-BuyersAgri solutions